Voor de recycling installatie van Sortiva in Alkmaar heeft TruSteel Recycling een zeeftrommel gefabriceerd. Bij het afvalverwerkingsbedrijf verwerken ze op een milieubewuste manier afval van particulieren, bedrijven en gemeenten voor hergebruik. Zo krijgen afvalstoffen een nieuwe bestemming als grond-, bouw- of brandstof.

contact-image

3,2 bij 10 meter

In november 2023 zijn wij begonnen aan de productie van het zeeftrommellichaam. De zeeftrommel heeft een diameter van 3,2 meter en een effectieve zeeflengte van 10 meter. De trommel beschikt over een capaciteit om per uur circa 40 ton aan bouw- en sloopmateriaal te verwerken. Door de robuuste uitvoering van de stalen trommel en de agressieve zeving kan een hoge scheidingsefficiëntie behaald worden. De trommel is tevens uitgevoerd met nieuwe aandrijvingen. Deze aandrijvingen zorgen voor een nog hogere efficiëntie.

contact-image

Montage op locatie

De zeeftrommel is de vervanger van een trommel, ook geplaatst door TruSteel Recycling, waarbij de technische levensduur haar einde heeft bereikt. TruSteel heeft naast de levering ook de de- en montage van de zeeftrommels verzorgt. Op locatie is het oude trommellichaam gedemonteerd waarna de nieuwe zeeftrommel op het bestaande frame is opgebouwd.

Gerelateerde projecten

Scheidingstrommel, Omrin Heerenveen

TruSteel Recycling
Recycling
23 augustus 2023

Dano Drum, Omrin

TruSteel Recycling
Recycling
18 december 2020

Sorteerinstallatie, PreZero Groningen

TruSteel Recycling
Recycling
14 september 2023

Contact

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Trusteel Recycling Phileas Foggstraat 35 7825 AK Emmen KvK 04084058