Nabij Heerenveen ligt Ecopark de Wierde. In dit circulaire afvalverwerkingspark wordt door Omrin het huisvuil afkomstig uit Noord-Nederland op een duurzame manier verwerkt. 

Voor de afvalverwerker hebben wij een nieuwe scheidingstrommel gefabriceerd. De eerste zeeftrommel uit het afvalscheidingsproces, ook geplaatst door TruSteel Recycling, had het einde van haar technische levensduur bereikt. Dit in combinatie met de wens van Omrin om de capaciteit van de sorteerinstallatie te vergroten heeft ervoor gezorgd dat TruSteel gevraagd is om een nieuwe scheidingstrommel te ontwikkelen.

contact-image

De installatie verwerkt 120 volle vrachtwagens aan afval per week

Na uitvoerig overleg is er gekozen om de huidige trommel te vervangen door een groter exemplaar met een binnendiameter van 3.6 meter. In juli 2023 werd de scheidingstrommel geïnstalleerd op Ecopark De Wierde. Na een mega-operatie van meer dan 12 uur kon de nieuwe zeeftrommel in de scheidingsinstallatie worden gehesen. De nieuwe trommel heeft een verhoogde verwerkingscapaciteit van 45 ton per uur. Elke week verwerkt deze installatie gemiddeld 120 volle vrachtwagens aan restafval. 

contact-image

TruSteel Recycling is trots op de samenwerking met Omrin en is verheugd wederom een bijdrage te hebben geleverd aan de afvalscheidingsinstallatie op Ecopark De Wierde. Een aantal jaren geleden heeft TruSteel een Dano-trommel gerealiseerd voor Omrin. Dankzij deze unieke installatie kan de afvalverwerker 6 miljoen m³ extra gas produceren en gaat er minder restafval naar de reststoffen energiecentrale.

Wij investeren graag in langdurige relaties met onze klanten. Om die reden hebben wij samen met Omrin een traject opgestart waarbij wij ook na het plaatsen van de trommel de installatie blijven onderhouden en verder optimaliseren.

Gerelateerde projecten

Zeeftrommel, Sortiva Alkmaar

TruSteel Recycling
Recycling
5 december 2023

Dano Drum, Omrin

TruSteel Recycling
Recycling
18 december 2020

Sorteerinstallatie, PreZero Groningen

TruSteel Recycling
Recycling
14 september 2023

Contact

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Trusteel Recycling Phileas Foggstraat 35 7825 AK Emmen KvK 04084058