In de haven van Rotterdam ligt het Europoort-gebied met daarin de Beneluxhaven. Naast dat Stena Line hier grote RoRo Schepen laad en lost, vertrekken vanuit dit havengebied ook veerboten naar Groot-Brittannië. Om concurrerend te blijven wil de rederij grotere schepen inzetten. Hiervoor was de bestaande ligplaats echter te klein en de kade verouderd. In samenwerking met De Klerk Waterbouw en Ballast Nedam hebben wij in de Beneluxhaven een grote aanmeervoorziening gerealiseerd. Hiermee is de aan- en afmeercapaciteit van Stena Line verdubbeld.

contact-image

De aanmeervoorziening

Het werk bestond in hoofdzaak uit het produceren en leveren van een 220 meter aanmeervoorziening. Het project moest in zeer korte tijd gerealiseerd worden, zodat meteen na afronding de steiger van Stena Line weer in gebruik kon worden genomen. Met een totaalgewicht van ruim 620 MT is het een reusachtig bouwwerk geworden die bestaat uit 11 secties en 65 verticale stekers.

contact-image

Ploegendiensten

Om de werkzaamheden op tijd af te krijgen is er voor gekozen om s ’avonds, bij gunstig tij, door te werken. Dit uiteraard in verschillende ploegendiensten. Het project is in december 2017 opgeleverd. Met de uitbreiding is de Stena Line voorbereid op de verwachte stijging van het aantal afvaarten.