Om Nederland nu en in de toekomst van elektriciteit te voorzien worden op diverse hoogspanningsstations aanpassingen en uitbreidingen doorgevoerd. Zo ook in Haaksbergen, hier vernieuwen wij in samenwerking met TenneT en Croonwolter & Dros B.V. het verouderde hoogspanningsstation uit 1959.

contact-image

Vervangen hoogspanningsstation

Het 110 kV-hoogspanningsstation Haaksbergen is gebouwd in 1959. Om aan de huidige elektriciteitsvraag te kunnen voldoen is er besloten het bestaande station af te breken om vervolgens een nieuw hoogspanningsstation op te bouwen. In 2022 is er een nieuw tijdelijk station opgebouwd, waarna het bestaande hoogspanningsstation is afgebroken. Het tijdelijke station blijft in functie totdat het nieuwe HBG110 hoogspanningsstation in werking treedt.

contact-image

Onze werkzaamheden

Momenteel wordt er gewerkt aan het gereedmaken van het nieuwe HBG110 hoogspanningsstation. Zowel het tijdelijke station als het nieuwe hoogspanningsstation hebben wij van het primaire staalwerk voorzien. Hierbij gaat het om ondersteuningsconstructies, portalen, bliksempieken en railsystemen. Ons montageteam heeft deze onderdelen op locatie gemonteerd.

Gerelateerde projecten

Contact

Meer weten? Neem gerust contact op.

Staalbouw Nauta Heeg
De Draei 21
8621 CZ Heeg
KvK 01068509