Sinds eind 2017 wordt er gewerkt aan de aanleg van de Nieuwe Sluis Terneuzen. De sluis wordt met een lengte van 427 meter en een breedte van 55 meter één van de grootste sluizen ter wereld. Qua afmeting is deze te vergelijken met de sluizen in IJmuiden, Antwerpen en Panama. 

contact-image

De dienstenhaven

In samenwerking met Hakkers BV werken wij aan de realisatie van het sluizencomplex te Terneuzen. Als onderdeel van het sluizencomplex wordt aan de west-buitenhaven een nieuwe dienstenhaven gerealiseerd met ligplaatsen voor sleepboten. Om het golfklimaat in de haven te beperken produceren wij drijvende golfschotten. De dienstenhaven zal bestaan uit 8 van deze drijvende constructies, waarvan wij twee delen produceren. De golfschotten die wij realiseren hebben een lengte van 44,6 meter en een gewicht variërend tussen de 130 en de 150 ton.

contact-image

De golfschotten

De drijvende modules worden op locatie bij de ingang van de dienstenhaven gekoppeld. Het golfschot is zodanig ingericht dat sleepboten gemakkelijk kunnen aan- en afmeren. De bovenzijde van het totale golfschot is uitgerust met looproosters, bolders, leuningen, gordingen en ladders. Om ervoor te zorgen dat het golfschot op de juiste hoogte blijft drijven zijn gedetailleerde drijfsommen uitgevoerd, waarbij rekening is gehouden met zwaartepunten, uitvoeringstoleranties en het zoutwatergehalte.

Gerelateerde projecten

KTB, Rotterdam

Nauta Heeg
Infra
7 juni 2024

Stena Line, Rotterdam

Nauta Heeg
Infra
11 juni 2024

Contact

Meer weten? Neem gerust contact op.

Staalbouw Nauta Heeg
De Draei 21
8621 CZ Heeg
KvK 01068509