Door een wijziging in regelgeving moest de verkoop van vlees, vis en kaas in de buitenlucht aan steeds striktere regels voldoen. Dit werd door de stad Rotterdam aangegrepen en resulteerde in één van de meest ambitieuze projecten van het afgelopen decennia: het bouwen van de meest unieke overdekte versmarkt ter wereld. Gelegen tussen de Grote Markt, Westnieuwland en de Dominee Jan Scherpstraat staat tegenwoordig het woon- en winkelcentrum van Rotterdam. De Markthal van Rotterdam is de eerste overdekte marktvloer van Nederland.

contact-image

Het bouwproces

De Gemeente Rotterdam startte een competitie welke uitmondde in de eerste schetsen van het gebouw. Architect Winy Maas slaagde er samen met vastgoedontwikkelaar ProVast in een spectaculair ontwerp te maken. Op de plek waar het ooit allemaal begon voor de Maasstad staat nu het beeldbepalende marktgebouw. Kampstaal heeft aan veel kanten mogen bijdragen aan de bouw van de Markthal. De veertig meter hoge boog, bestaande uit natuursteen met ruiten, is in de omstreken goed zichtbaar. De verankering van deze glazen pui is geleverd door Kampstaal, net als de roosterwanden voor de parkeergarage onder de Markthal. De multifunctionele marktkramen zijn in samenwerking met Nauta Heeg gerealiseerd. Gezamenlijk hebben we circa 300 ton aan verzinkt staal verwerkt tot veelzijdige kramen. Tevens heeft Kampstaal de hekken en trappen rondom enkele kramen geproduceerd en gemonteerd. De beplating van enkele kramen komt van de hand van Kamplacon. Een mooie samenwerking tussen de zusterbedrijven en aannemer J.P. van Eesteren.

contact-image

Het resultaat

De Markthal van Rotterdam is een plek geworden waar mensen graag komen. Een prachtig gebouw met multifunctionele marktkramen die niet alleen dagverse producten tentoonstellen, maar ook terrasjes herbergen. Een geweldig project waarbij Kampstaal aan veel facetten heeft mogen bijdragen.

Gerelateerde projecten

Elfstedenhal, Leeuwarden

Kampstaal
Utiliteitsbouw
11 juni 2024

Warmtecentrale Vattenfall, Amsterdam

Kampstaal
Utiliteitsbouw
13 februari 2024

Parkeergarage P3, Schiphol

Kampstaal
Utiliteitsbouw
5 februari 2024

Contact

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Kampstaal B.V.
Distributieweg 10
8304 BJ Emmeloord
KvK 39053026